Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Την οριστική ενοχή Μπέου, Τσακογιάννη, Κομπότη και Μποροβήλου πρότεινε η Εισαγγελέας

Η Εισαγγελέας έδρας του πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων πρότεινε την Τετάρτη (28/11) την οριστική ενοχή 25 εκ των 26 κατηγορουμένων για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011 «Koriopolis».

Ανάμεσά τους, βρίσκεται και Αχιλλέας Μπέος για τον οποίο η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή για δωροδοκία στους αγώνες Αστερας Τρίπολης – Πανσερραϊκός και Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακος Βόλου σε βαθμό πλημμελήματος.

Πρωτόδικα, τον περασμένο Φεβρουάριο είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα.

Για τον Γιώργο Τσακογιάννη προετείνεται η ενοχή για εκβίαση, δωροδοκία και στοιχηματική απάτη στο παιχνίδι Πόντιοι Κατερινης - Αετος Σκύδρας, για δωροδοκία στους αγώνες Ηλιούπολη - Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας - Ηλιούπολη, Ηλιούπολη - Εθνικός Πειραιά, σε βαθμό πλημμελήματος, για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος, κακουργηματική νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα και για οπλοκατοχή. Ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης είχε καταδικαστεί  σε συνολική κάθειρξη 10 χρόνια και 10 μήνες.

Επίσης, προτάθηκε η ενοχή για τον Γιάννη Κομπότη που πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί σε φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή, για δωροδοκία στον αγώνα Ηλιούπολη – Λεβαδειακός.

Γιώργος Μπάκος και Γιώργος Μποροβήλος θεωρούνται από την εισαγγελέα ένοχοι για δωροδοκία στο Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης, στο Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακος Βόλου και απόπειρα δωροδοκίας στο Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα, σε βαθμό πλημμελήματος. Πρωτόδικα τα δύο στελέχη του Αστέρα Τρίπολης είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία.

Επιπλέον, προτάθηκε η ενοχή των Βασίλη Καρακούλια, Βασίλη Δημόπουλου, Δημήτρη Ζαβαντία, Βασίλη Γεωρτσιάκου, Θανάση Ντότση, Μιχάλη Νικολόπουλου, Νίκου Παντελή, Γιώργο Πουλόπουλου, Στάθη Προβατίδη, Πέτρου Ρουτζιέρη,  Χαράλαμπου Ταμπάση, Γιάννη Ναυρινιάδη, Παύλου Δήμου, Μάκη Σιδηρόπουλου, Μιχάλη Τζιβελέκη, Μαρία Βυθοπούλου, Γιώργου Τσεκερίδη, Γιώργου Διγώνη, Γιώργου Γαλαίου, Βασίλη Αδαμάκη.

Μόνο για έναν κατηγορούμενο προτάθηκε αθώωση λόγω αμφιβολιών. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκο, που σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα, για δωροδοκία και δωροληψία.

Ετικέτες , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα