Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Ποδοσφαιρική ομάδα με αυστηρούς χριστιανικούς κανόνες: Οχι σεξ, αλκοόλ και μακριά μαλλιά

Η MFM (Mountain of Fire and Miracle Football Club) είναι ποδοσφαιρική ομάδα στην κορυφαία κατηγορία της Νιγηρίας, πέρυσι έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και είναι διάσημη παγκοσμίως ως σύλλογος με τους πιο αυστηρούς κανόνες για ποδοσφαιριστές στον πλανήτη.

Η ομάδα έχει αυστηρούς χριστιανικούς κανόνες. Οι παίκτες της οφείλουν να μένουν την εκκλησία και επτά μέρες την εβδομάδα, απαγορεύεται να κάνουν χρήση ναρκωτικών, αλκοόλ, να παίζουν τυχερά παιχνίδια ή να καπνίζουν, απαγορεύεται επίσης το σεξ, τα μακριά μαλλιά ακόμη και τα φαρδιά παντελόνια.

Επίσης δεν επιτρέπεται να εκμαιεύουν φάουλ κατά τη διάρκεια των αγώνων, ούτε να προσποιούνται τους τραυματίες για καθυστερήσεις, ακολουθώντας αυστηρά τον κώδικα δεοντολογίας του συλλόγου.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2007 στο Λάγος της Νιγηρίας, πριν τρία χρόνια κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο Εκκλησίας στην Κολομβία και πέρυσι παραλίγο να πετύχει ένα θαύμα ανάλογο της Λέστερ στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού από υποψήφια για υποβιβασμό το 2016, έφτασε το 2017 μία ανάσα από τον τίτλο μέσα σε έναν χρόνο.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Γκοντγουίν Ενακένα, αποκαλεί τους παίκτες της MFM «ποδοσφαιρικούς μοναχούς» και ισχυρίζεται πως οι κανόνες που ακολουθούν είναι απλοί.

Οι παίκτες πρέπει να προσεύχονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε αγώνα με έναν προσωπικό πάστορα που έχει ανατεθεί σε κάθε μέλος της ομάδας.
Κανένας από την ομάδα δεν επιτρέπεται να φοράει κοσμήματα, ενώ όσοι έχουν τατουάζ οφείλουν να τα καλύπτουν με μακριά μανίκια.

Ετικέτες , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα