Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Η Επιτροπή Δεοντολογίας πρότεινε τον υποβιβασμό του ΟΦΗ για στημένο ματς!

Τριγμοί προκαλούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα στο πρωτάθλημα της Superleague, μετά την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία ζητά τον υποβιβασμό του ΟΦΗ, για συμμετοχή σε ύποπτο προς χειραγώγηση παιχνίδι!

Συγκεκριμένα το ύποπτο παιχνίδι είναι αυτό με τον Αιγινιακό στο οποίο οι Κρητικοί επιβλήθηκαν με 6-0 και αφορά την αναμέτρηση πρωταθλήματος της σεζόν 2017/18 στο «Γεντί Κουλέ», τη χρονιά δηλαδή που η ομάδα του ΟΦΗ αγωνιζόταν για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα της Football League.

Επίσης εκτός της ποινής του υποβιβασμού, η Επιτροπή πρότεινε την αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα που θα δικαιούται να συμμετάσχει καθώς επίσης και πρόστιμο ύψους 3.150.000 ευρώ.  Για το τότε πρόεδρο του ΟΦΗ, Φώτη Τσάλο πρότεινε την ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με τον ποδόσφαιρο και πρόστιμο 230.000 ευρώ.

Ανάλογη είναι και η ποινή που προτείνει για τον τότε πρόεδρο του Αιγινιακού, Γιάννη Νιώπα και τους τότε ποδοσφαιριστές της ομάδας, Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου.

Πάντως, παρά την πρόταση εξοντωτικής ποινής στην Κρητική ομάδα τηρούν στάση νηφαλιότητας, αν και ακόμη δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της ΠΑΕ.

Επίσης, η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, απέστειλε προ ημερών έγγραφο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στο οποίο αναφέρονταν μεταξύ άλλων, ότι «για τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΠΑΕ ΟΦΗ και ΠΑΕ Αιγινιακός (12/11/2017), προέκυψαν σοβαρές – αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων που προβλέπονται στο άρθρο 132 του ν. 2725/1999 «δωροδοκία, δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος».

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα