Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Βίκτωρ Ρέστης. Ένα όνομα πίσω από κάθε ομάδα ποδοσφαίρου...!

Ο Βίκτωρας Ρέστης θα έπρεπε να ανακηρυχτεί ο σούπερ επαγγελματίας επενδυτής στην Ελλάδα, του οποίου το όνομα κοσμεί, σε κάθε αναφορά, πληροφορία και κυρίως φημολογία για ότι αγοράζεται στην Ελλάδα και δεν έχει ακόμη φανεί ποιος είναι ο αγοραστής.Μη βιαστείτε όμως να χαρακτηρίσετε τους αρθρογράφους ως ψεύτες, αφού ο κ. Ρέστης έχει δώσει αυτό το δικαίωνα να βλέπουμε κε των υστέρων ότι βρίσκεται πάντα πίσω από εκεί που οι φήμες τον θέλουν να είναι ο βασικός παίκτης και ο αγοραστής. Πριν αναφέρουμε τις εταιρείες και τους τομείς στους οποίους βρίσκεται με κάποιες μικρές αλλά και σημαντικές συμμετοχές, να πούμε ότι αυτή η επενδυτική υπερδραστηριότητα του, είχε σαν αποτέλεσμα να βγες το χιουμοριστικό σύνθημα στην αγορά «Ρέστη - Ρέστη πυροσβέστη», υπονοώντας, ότι σαν καλός φίλος μπαίνει συχνά από το παρασκήνιο σε εταιρείες που έχουν ανάγκη τα κεφάλαια ενός καλού φίλου.
Με τις παρακάτω κινήσεις και συμμετοχές ο κ. Ρέστης, είναι σήμερα ένας εκ των μεγαλυτέρων επενδυτών στο ΧΑ, με μεγάλο ποσοστό σε πολλές δυνατές εταιρείες της αγοράς.
Πρόσφατα κοίλον δημοσιεύτηκε και η εκδοχή να μπει ο εφοπλιστής και στο μετοχικό κεφάλια της ΑΕΚ σαν πρόσκληση από το κ. Μελισσανίδη. Ο Βίκτωρ Ρέστης έχει λοιπόν άμεση ή έμμεση συμμετοχή και εμπλοκή στις παρακάτω εταιρείες.
Ξεκίνησε με την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, μετά μπήκε στην FG Europe και με τον κ. Φειδάκη τον βασικό μέτοχο της εμπορικής εταιρίας δημιούργησαν την RF Energy (50% Ρέστης, 40% FG Europe και 10% Γ. Φειδάκης), για να επενδύσουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο σχεδιασμός προβλέπει την εισαγωγή της RF Energy στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης σε διάστημα τριετίας.
Έρχεται η δυναμική παρουσία στα ΜΜΕ με την είσοδο του στον ΔΟΛ με ικανοποιητικό μερίδιο στις μετοχές και πολλές φήμες για είσοδο στο Mega Channel. Μπήκε στην ΙΜΑΚΟ του κ. Πέτρου Κωστόπουλου και μεταβίβασε το ποσοστό τους παίρνοντας τα κέρδη του ( λειτουργώντας σαν private equity funds, άνοιξε τον τηλεοπτικό σταθμό MTV Hellas, ακούγεται ότι έχει συμμετοχές σε τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας και όσοι θέλουν συνέταιρο στο χώρο, του κάνουν νεύμα. Μεγάλη αίσθηση έκανε η συμμετοχή στον Όμιλο Mutlirama και η δημιουργία από κοινού του νέας λιανεμπορικής αλυσίδας Public, ενώ παράλληλα έχει ικανοποιητικές συμμετοχές και σε άλλες εισηγμένες εταιρείες όπως οι Ιμπέριο και η Μπενρουμπή. Και φυσικά είναι τραπεζίτης κατέχοντας το μεγαλύτερο ποσοστό στην FBBank, από την οποία πολύ συχνά ξεκινάνε σενάρια για εξαγορά άλλων συμμετοχών στο χώρο.
Ο κ. Βίκτωρ Ρέστης θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές, καθώς διαθέτει 70 πλοία, αλλά όχι με την ελληνική σημαία. Είναι της γενιάς των 40ρηδών και βραβευμένος εφοπλιστής, low profile επιχειρηματίας ( δεν κυκλοφορούν καν πολλές φωτογραφίες του) και φυσικά ανερχόμενο αστέρι της Ελληνικής οικονομίας

1 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Aytos o Restis exei tin omada PAOK Glyfadas, exei akoustei oti tha parei Panionio, Ethniko, Apollona...oti kineitai!!!

28 Μαρτίου 2011 στις 6:11 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα