Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Παγκίτης στην Μίλαν ή βασικός σε μια ευρωπαική "μεσαία" ομάδα?


Η συγκεκριμένη ερώτηση μου ήρθε στο μυαλό, όταν διάβασα σε ένα αθλητικό site ότι ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει το καλοκαίρι τον Παπασταθόπουλο. Είναι η γνωστό πως η απόδοση του Σωκράτη με την φανέλα της Μίλαν δεν ήταν και η καλύτερη. Αυτό είχε σαν συνέπεια φέτος να είναι κυρίως μεταξύ πάγκου και εξέδρας με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να είναι το καλοκαίρι υπό πώληση. Και φυσικά θέλω να πιστεύω ότι δεν θα κάνει το τραγικό λάθος να γυρίσει πίσω (για οποιαδήποτε ομάδα).
Πέραν λοιπόν την πρόθεση της ομάδας, είναι καλή κίνηση για τον Σωκράτη να φύγει από την Μίλαν με τις τωρινές συνθήκες ή όχι. Η απόφαση αυτή είναι οι δύο πλευρές ενός νομίσματος. Από την μία αν μείνει, θα είναι μεν παγκίτης αλλά κάποια στιγμή θα τραυματιστεί κάποιος βασικός ή δεν θα παίζει λόγω τιμωρίας, οπότε θέλοντας και μη, ο προπονητής θα τον ξεκινήσει βασικό. Και δεν χρειάζεται και πολύ … μία εμφάνιση να δείξει πόσο παιχτάρα είναι και ίσως να λέμε μετά από μια πενταετία για τον Έλληνα στόπερ ο οποίος αποτελεί βασικό στέλεχος της άμυνας της ομάδας του Μιλάνου. Από την άλλη αν φύγει, λογικά, θα παίξει κάπου βασικός. Κάνοντας τις εμφανίσεις που μας συνήθιζε στην Τζένοα, θα ξαναχτίσει την φήμη γύρω από το όνομα του και σε μια ποιο ώριμη ηλικία, ίσως, ξαναπάρει μια μεταγραφή ανάλογου πρεστίζ με την περσινή μεταγραφή του στην Μίλαν. Το θέμα είναι … θα του ξαναπαρουσιαστεί μία τέτοια ευκαιρία?
Πάντως όπως και να χει, είτε φύγει ο Σωκράτης από την Μίλαν είτε όχι, πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη. Γιατί λάθη κάνουμε όλοι. Ακόμα και οι μεγάλοι της αντίστοιχης θέσης (π.χ Νέστα, Καναβάρο και ΣΙΑ) έχουν κάνει λάθη μοιραία που έχουν στοιχίσει στην ομάδα τους… Αλλά αυτοί όμως είχαν τον χρόνο και την εμπιστοσύνη από τον προπονητή τους να αποδείξουν ότι ήταν απλά κακές μέρες και όχι η κανονική τους εμφάνιση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα