Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Της...παραγραφής

Πολλοί μιλούν για την υπόθεση για τα στημένα, λέγοντας πως είναι σχεδόν αδύνατον να υποβιβαστούν ομάδες..Ακόμα και ο Σοφοκλής Πιλάβιος είχε δηλώσει πως δεν το θεωρεί αυτό πιθανό..Και η αιτία? Ο "πανάλαφρος"Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ και ο ΚΑΠ, που περιλαμβάνουν σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τον όρο που θα βασιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι.."Παραγραφή"!
Τα αδικήματα της διαστρέβλωσης αγώνα, απειλών και δυσφήμισης του αθλήματος, έχουν ήδη παραγραφεί σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα...
Και το μόνο που έχει απομείνει είναι η δωροδοκία και ο παράνομος στοιχηματισμός, που η παραγραφή είναι τριετής!Όμως για να υπάρξουν τιμωρίες ομάδων, πρέπει να αποδειχτεί πως παράγοντας ομάδας έπειξε στοίχημα ή δωροδόκησε για παιχνίδι δικής του ομάδας..Στους διαλόγους όμως ακούμε παραγοντες ομάδων να στήνουν παιχνίδια αλλονών..!

Η ΕΠΟ στην περίπτωση του υποβιβασμού Ηρακλή, Εθνικού, Ιωνικού σκαρφίστηκε ένα νομικό τέχνασμα, έφτιαξε δικό της κανονισμό για κατάταξη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, για να υποβιβάσει τις ομάδες, γιατί και εκεί υπήρχε παραγραφή αδικημάτων, αλλά οι ομάδες τιμωρήθηκαν με το άρθρο 26 για δυσφήμιση!
Εάν τώρα ομάδες την γλιτώσουν και δεν υποβιβαστούν για τα -πολύ σοβαρότερα από την πλαστογραφία-που κατηγορούνται αδικήματα, τότε ασφαλώς θα πρόκειται για σκάνδαλο..Και για εφαρμογή των κανονισμών επιλεκτικά..Όπως ακριβώς την γλιτώσανε και στο σκάνδαλο της παράγκας 1...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα