Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τα 5 σημεία που διαφωνεί η ΕΠΟ στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο...

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τον Ιανουάριο, προκαλεί αντιδράσεις στην ΕΠΟ...Κύριο πρόβλημα του Πιλάβιου είναι ότι "αυτοδιοίκητο τέλος", (και σε αυτό οφειλόταν η κύρια διαφωνία με τον Μπιτσαξή στη συνάντησή τους), αλλά και άλλα σημεία που η ΕΠΟ θεωρεί πως τη "θίγουν"...
Αναδημοσιεύουμε τις βασικές διαφωνίες της ΕΠΟ, από το ρεπορτάζ του συνάδελφου Τάσου Αντωνίνη στην εφημερίδα"Πράσινη"...
1. Σε περίπτωση παραβίασης των υπουργικών αποφάσεων για την ημέρα και τον τόπο τέλεσης αγώνα και την οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων, οι Λίγκες και οι ΑΑΕ αντιμετωπίζουν ποινή από 100.000 έως 1 εκατ. ευρώ.
- Η ΕΠΟ είναι αντίθετη στην αλλαγή τόπου τέλεσης αγώνων αφού θεωρεί ότι ο oρισμόs τόπου τέλεσης αποτελεί αποκλειστικά δική της αρμοδιότητα.
2. Διοικητικές κυρώσεις θα προβλέπονται στην περίπτωση που δεν γίνεται εφαρμογή της διάταξης περί ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
- Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι μια παλιά αμαρτία, αφού ήδη προβλέπεται και δεν εφαρμόζεται. Κάποιες ομάδες έχουν δικό τους σύστημα και δεν είναι σίγουρο κατά πόσο θα δεχθούν να μπουν σε ενιαίο, ενώ θέμα προς συζήτηση είναι η κάλυψη του κόστους τοποθέτησης και διαχείρισης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
3. Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την απαγόρευση μεταγραφών σε περίπτωση που έχουν εκδοθεί αποφάσεις εναντίον συλλόγων από τις Επιτροπές Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών για οφειλές προς ποδοσφαιριστές.
- Όμως και αυτή η απαγόρευση ανήκει, σύμφωνα με κάποιους, στην αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΠΟ.
4. Στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται η υποχρέωση των ομοσπονδιών και των συλλόγων να αποδέχονται τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
- Όμως σε λίγες μέρες θα αρχίσει διάλογος μεταξύ Πολιτείας και ΕΠΟ για τις αρμοδιότητες της ΕΕΑ έπειτα από το έγγραφο της FIFA που κάνει λόγο για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο.
5. Τέλος, στ νέο νόμο προβλέπεται η μείωση των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ από 21 μέλη που έχει σήμερα σε 15.
- Και αυτό αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις δύσκολα θα γίνει αποδεκτό. Είναι πολλοί αυτοί που θα δώσουν μάχη για μια θέση στον «ήλιο»…»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα