Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Πολλά γνωστά ονόματα(αλλά και εμπλεκόμενοι σε ντόπινγκ!) μεταξύ των 156 διορισθέντων αθλητών στο δημόσιο!

Μεταξύ των 156 αθλητών που διορίζονται στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μετά από την απόφαση που υπέγραψε στις 29/12/16 η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη, υπάρχουν και ορισμένοι που έχουν τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών στο παρελθόν.

Πρόκειται για τον Βασίλη Δεμέτη (κολύμβηση), που διορίζεται στη γραμματεία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη Μάρθα Μάτσα (κολύμβηση), που διορίζεται στον οικονομικό τομέα του ίδιου υπουργείου, την Μαρία Πυπιλιαρίδου (άρση βαρών), που διορίζεται στη γραμματεία του ΓΕΣ και τον Αρθούρο Ακριτίδη (άρση βαρών), που διορίζεται ως φύλακας σε σχολείο της Καβάλας. Πέραν του νόμιμου ή όχι (διά του ασαφούς πλαισίου διεθνών και εγχώριων τιμωριών που υπήρχε τόσα χρόνια, μέχρι τον πρόσφατο νόμο Κοντονή που αφαιρεί αναδρομικά κάθε είδους προνόμιο για τους ντοπαρισμένους), γεννάται σαφέστατα μέγα ηθικό ζήτημα.

Ανάμεσά τους και επαγγελματίες αθλητές, όπως οι ποδοσφαιριστές Γρηγόρης Μάκος και Αντώνης Πετρόπουλος, και ο καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Μαυροειδής. Μεταξύ των 156 βρίσκονται ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Οικονόμου, η πρώην πρωταθλήτρια του ακοντισμού Σάββα Λίκα, η πρώην διεθνής πολίστρια Μαρία Τσουρή, ο σπρίντερ Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αριστείδης Καρασαββίδης και Παντελής Κωνσταντινίδης, κωπηλάτες, ιστιοπλόοι, πολίστες και ΑμεΑ.

Εννέα χρόνια μετά, λοιπόν, έρχεται η πολιτεία να «ξεπαγώσει» 156 νομικά κατοχυρωμένες υποθέσεις αθλητών κι αθλητριών, πολλοί εκ των οποίων ενδεχομένως ήδη να μην ενδιαφέρονται για τις θέσεις για τις οποίες τότε είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα