Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ελπίζει πάλι ο Αστέρα Τρίπολης..!

Την Τρίτη (10/5) η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ έστελνε τους Αρκάδες οριστικά στη Football League, όμως την Πέμπτη (12/5) άλλαξαν και πάλι τα δεδομένα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος κατέθεσε στο κοινοβούλιο πως ο Ηρακλής είχε καταθέσει πλαστή ενημερότητα και δεν είχε δικαίωμα να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο.
Αυτό σημαίνει πως βάσει του ΚΑΠ, πρέπει να αφαιρεθούν επτά βαθμοί από τον «Γηραιό». Με δεδομένο ότι η ΠΑΕ Ηρακλής έκανε τις χειμερινές μεταγραφές με ληγμένη ασφαλιστική ενημερότητα, προκύπτει θέμα ακύρωσης των συγκεκριμένων μεταγραφών και, συνεπώς, ανάκλησης από την ΕΠΟ όλων των αντίστοιχων δελτίων. Επιπλέον, η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να παραπέμψει την υπόθεση στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League για την επιβολή των πειθαρχικών ποινών που, σε τέτοιες περιπτώσεις, προβλέπει ο Κανονισμός. Δηλαδή, τον μηδενισμό του Ηρακλή σε όλους τους αγώνες στους οποίους χρησιμοποίησε τους ποδοσφαιριστές - μεταγραφές του Ιανουαρίου. Με την αφαίρεση βαθμών που αυτό συνεπάγεται, ο Ηρακλής κατατάσσεται -και βαθμολογικά- σε θέση υποβιβασμού και την θέση του στην κατηγορία λαμβάνει ο Αστέρας Τρίπολης!
Ηδη η ΠΑΕ έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους της να κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες, προκειμένου να επιβληθεί η ποινή στον Ηρακλή πριν επικυρωθεί η βαθμολογία. Εξάλλου, θεωρούν στην Τρίπολη πως από τη στιγμή που ο Σοφοκλής Πιλάβιος έκανε αυτές τις καταγγελίες στο κοινοβούλιο, δεν μπορεί να τις πάρει πίσω ή να τις διαψεύσει, όμως αντίθετα δεσμεύεται να πάρει τα προβλεπόμενα μέτρα. Από την Παρασκευή θα γίνουν όλα αυτά με τους Αρκάδες να διατηρούν βάσιμες ελπίδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα