Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

17 οι ομάδες με θέμα στις ενημερότητες

Έδωσε το πόρισμα στον Πιλάβιο ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με τις ομάδες που έχουν θέμα με τις ενημερότητες..Και όπως είπαν κάποιες πηγές αυτές είναι ουκ ολίγες.Δεκαεπτά! Οι 5 από τη Football League και οι υπόλοιπες από τη Football League2..Καθαρή φαίνεται η Super League (ή φρόντισε με άλλους τρόπους να είναι!)

Βέβαια οι εν λόγω ΠΑΕ δεν έχουν όλες το ίδιο πρόβλημα με τις ενημερότητές τους..Άλλες έχουν πλαστά έγγραφα, άλλες έχουν δώσει στην ΕΠΟ έγγραφα νόμιμα αλλά με ημερομηνίες εκπρόθεσμες που αποδεικνύεται πως δεν μπορούσαν να κάνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο, ενώ άλλες δεν κατέθεσαν καν ενημεροτητες για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου..

Το θέμα είναι τί θα τιμωρηθεί? Η πλαστογραφία αυτή καθεαυτή ή η παράνομη χρήση των μεταγραφών του Ιανουαρίου στις εν λόγω ομάδες?
Το άρθρο 20 του Πειθαρχικού Κώδικα για τις πλαστογραφίες προβλέπει απλά χρηματικό πρόστιμο και ποινές στα φυσικά πρόσωπα..Ο Ηρακλής τιμωρήθηκε με υποβιβασμό καθώς κατηγορήθηκε με το άρθρο 26 περί δυσφημισης αθλήματος..
Αυτές οι ΠΑΕ τώρα με τί κριτήρια και με ποια άρθρα θα τιμωρηθούνε? Και σε οποιαδήποτε άλλη ποινή πλην του υποβιβασμού, πως θα είναι αντικειμενική η τελική βαθμολογία της Football League π.χ. όταν Εθνικός και Ιωνικός παίζανε με 14 παίχτες όλο το δεύτερο γύρο, ενώ αντίστοιχες ΠΑΕ με θέμα στις ενημερότητες βγάλανε όλο το πρωτάθλημα κανονικά με τις μεταγραφές Ιανουαρίου? Πλέι οφ και πλέι άουτ επίσης..θα γίνουν?

Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες στο θέμα και γνώμη μας είναι πως η ΕΠΟ έτσι που τα έχει κάνει(έχει τεράστια ευθύνη για όλο αυτό το ζήτημα, χρόνια τώρα δεχόταν πλαστές ενημερότητες και χρειαζόταν ένας..Σαλευρής για να αποκαλύψει το θέμα!) είναι πολύ δύσκολο να επιβάλλει δικαιοσύνη και να βρει λύση που θα την αποδεχθούν όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα