Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ελπίδες και για Ιωνικό, Εθνικό, ΑΣΑ, και άλλους!

Η απόφαση για Ηρακλή έδωσε ξανά ελπίδες και στους φίλους των ομάδων που τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό για τις υποθέσεις των πλαστών ενημεροτήτων και εγγράφων... Έτσι Ιωνικός, Εθνικός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τρίκαλα, Κόρινθος, Αίαντας Σαλαμίνας, Ασπρόπυργος, Κόρινθος, Παναιγιάλειος κ.α. άρχισαν να αναθαρρούν πως ίσως ο υποβιβασμός τους τελικά να ανατραπεί!

Οι περιπτώσεις των ομάδων αυτών παρουσιάζουν μεγάλες ομοιότητες με του "γηραιού", καθώς όλες τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό σύμφωνα με το άρθρο 26 για δυσφήμιση του αθλήματος...Αν ο Ηρακλής όμως δικαιωθεί στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων θα σημαίνει πρακτικά πως το άρθρο 26 που προέβλεπε υποβιβασμό για δυσφήμιση του αθλήματος θα έχει εκπέσει, ο υποβιβασμός για πλαστογραφία δεν θα ισχύσει και οι τιμωρίες θα είναι πλέον βάσει του "ηπιότερου" άρθρου 20 που προβλέπει χρηματικά πρόστιμα και τιμωρίες σε πρόσωπα και όχι στις ομάδες...Όπως προκύπτει λοιπόν, αν ο Ηρακλής δικαιωθεί, θα έχει δημιουργηθεί δεδικασμένο που είναι ικανό να ανατρέψει τις πρότερες δικαστικές αποφάσεις και των υπόλοιπων ομάδων που κατηγορούνται για το ίδιο θέμα, των πλαστογραφιών..

Ο Αλέξης Κούγιας εξάλλου όταν ρωτήθηκε για το θέμα, δήλωσε "Αν στο σκεπτικό ορίζεται ποιο είναι το λάθος, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το σκεπτικό που έχει δεχθεί το Διαιτητικό Δικαστήριο και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ανατραπούν όλες οι αποφάσεις, οι οποίες εξεδόθησαν μέχρι σήμερα. Είτε είναι για ομάδες Β’ Εθνικής, είτε για ομάδας Γ’ Εθνικής, σχετικώς με τα πλαστά έγγραφα φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα