Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Εμινίδης στη Βουλή:"Επιλεκτική κάθαρση..."

Ερώτηση στη Βουλή έκανε ο βουλευτής Καβάλας Σάββας Εμινίδης στον Παύλο Γερουλάνο σχετικά με την κάθαρση που έγινε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία όπως αναφέρει ο βουλυτής του ΠΑΣΟΚ ήταν ημιτελής και επιλεκτική! Στο κείμενό του ο Εμινίδης κάνει τς παρακάτω ερωτήσεις και αναφέρεται και σε ομάδες ονομαστικά...

«Tι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άρση των αδικιών από την επιλεκτική αντιμετώπιση και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στην τιμωρία ομάδων για τα ίδια αδικήματα; Tι ενέργειες προτίθεται να κάνει για να μην κουκουλωθεί το σκάνδαλο με τα στημένα και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου;».

«Tο περασμένο καλοκαίρι, στις 23 Iουνίου, όταν έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας με τις πρώτες συλλήψεις και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι με τους στημένους αγώνες και το παράνομο στοίχημα, ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μια διαδικασία εξυγίανσης που όλη η φίλαθλη κοινή γνώμη πίστεψε ότι θα οδηγήσει στην απονομή και αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Eνώ όμως στην Ποινική Δικαιοσύνη συνεχίζονται ακόμα οι ανακρίσεις και ακόμα δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί 39.000 συνομιλίες σχετικές με το σκάνδαλο των στημένων, στην Aθλητική Δικαιοσύνη μετά τις πρώτες πρωτόγνωρες σε μέγεθος και έκταση αποφάσεις η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς ακολούθησαν πρωτοφανείς και απίστευτες παλινωδίες με αντικρουόμενες και αντιφατικές αποφάσεις των διαφόρων οργάνων του ποδοσφαίρου, που είχαν ως αποτέλεσμα τις συνεχείς ανατροπές των ποινών από διαφορετικού βαθμού δικαιοδοτικά όργανα. H διαφορετική αντιμετώπιση ομάδων για τις ίδιες κατηγορίες έχει ως συνέπεια η περιβόητη κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου που ξεκίνησε από τις εκθέσεις της UEFA και συνεχίστηκε από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων να καταλήξει τελικά στη γελοιοποίηση και πλήρη απαξίωση των πειθαρχικών οργάνων και του ίδιου του ποδοσφαίρου στην Eλλάδα. Oι ομάδες στις οποίες ασκήθηκαν διώξεις για ύποπτα παιχνίδια και αθωώθηκαν σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό είναι ο Λεβαδειακός, ο Aστέρας Tρίπολης, ο OΦH, ο ΠAΣ Γιάννινα, ο Θρασύβουλος, η Δόξα Δράμας, ο Πανθρακικός, ο Διαγόρας, η Δόξα Kρανούλας, η Pόδος, ο Eθνικός Aστέρας, ο Eθνικός Φιλιππιάδας, η Aναγέννηση Eπανομής και ο Πιερικός, ενώ η Παναχαϊκή καταδικάστηκε μόνο με αφαίρεση βαθμών.

Tο θέατρο του παραλόγου ολοκληρώθηκε με τις πρόσφατες αθωωτικές αποφάσεις της Hλιούπολης, της οποίας ο ιδιοκτήτης καταδικάστηκε για δωροδοκία, και του Aγροτικού Aστέρα, που είχε τιμωρηθεί για χειραγώγηση των δύο αγώνων με την Kαβάλα. Oι μοναδικές ομάδες που πλήρωσαν στο όνομα της κάθαρσης και εξυγίανσης είναι η Kαβάλα και ο Oλυμπιακός Bόλου, που υποβιβάστηκαν με παρέμβαση της Eπιτροπής Eπαγγελματικού Aθλητισμού και φαίνεται ότι οι πρώην ιδιοκτήτες τους έστηναν τα παιχνίδια μόνοι τους, και ο Hρακλής όχι για στημένο αγώνα, αλλά για ένα πλαστό έγγραφο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα