Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Μεταγραφικό πλαφόν και (θεωρητικά) υποβιβασμός για αδειοδοτήσεις από 2013-2014

Αλλαζει από την ΕΠΟ το καθεστώς για τις ομάδες που δεν καταφέρουν να αποκτήσουν τις προύποθέσεις για αδειοδότηση από 2013-2014. Όχι ότι οι ποινές θα είναι εξοντωτικές, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι αυστηρότερες σε σχέση με τις πρόσφατες εισηγητικές αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας.
Τα σχέδια της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοασπονδία ςαφορούν μεταγραφικό πλαφόν στις ομάδες αλλά ακόμα και υποβιβασμό στα χαρτιά τουλάχιστον! Το τελευταίο θα ισχύει όμως μόνο για κραυγαλέες περιπτώσεις που κάποια ομάδα θα έχει πολύ μεγάλο ποσό οφειλών της τάξης των πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Π
αράλληλα, θα υπάρχουν κλιμακωτές ποινές, οι οποίες θα είναι ανάλογες με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κάθε ομάδα. Δηλαδή, κάποιες ομάδες θα μπορούν να πραγματοποιούν τρεις μεταγραφές, άλλες λιγότερες και άλλες περισσότερες. Συγκεκριμένα, υπάρχει σκέψη να μπει ως πλαφόν το ποσό (αναλόγως είτε 100.000, 200.000, 500.000 ευρώ) που θα μπορεί να δαπανήσει για την ενίσχυσή της αν δεν έχει πάρει άδεια.
Ο συγκεκριμένος κανονισμός αναμένεται να εγκριθεί πρώτα από το Δ.Σ. της ΕΠΟ, το οποίο θα γίνει εντός Δεκεμβρίου (πιθανότατα στις 20 του μήνα), και στη συνέχεια θα σταλεί στην ΟΥΕΦΑ προς επικύρωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα