Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Τέσσερις ξένοι θα επιτρέπονται στη νέα Γ Εθνική!

Η νέα κατηγορία που προέκυψε από τη διάλυση ουσιαστικά της Δ Εθνικής, μιλάμε δηλαδή για την καινούρια Γ Εθνική κατηγορία, αναμένεται να απασχολήσει ποικιλοτρόπως τους διοικούντες της ΕΠΟ το καλοκαίρι.
Δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός των ομίλων και η τελική"επιλογή" των ομάδων που θα συμμετάσχουν σε αυτό (θεωρείται βέβαιο πως κάποιες ομάδες που δικαιούνται συμμετοχή, ίσως δεν καταφερουν λόγω οικονομικών θεμάτων να κατέβουν στο νέο πρωτάθλημα), αλλά και ρυθμίσεις όπως ο αριθμός των ξένων ποδοσφαιριστών που θα δικαιούται να έχει κάθε ομάδα στους κόλπους της.
Προκαλεί εντύπωση λοιπόν πως η ΕΠΟ προσανατολίζεται να επιτρέψει τη χρησιμοποίηση τεσσάρων ξένων παιχτών στη 18άδα της κάθε ομάδας. Όχι κοινωτικών αλλά ξένων, με οποιοδήποτε διαβατήριο. Υπενθυμίζεται πως στη Δ’ Εθνική δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής ξένοι ποδοσφαιριστές, παρά μόνο υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις (να παίζει στην ομάδα για πάνω από τρία χρόνια ο ξένος παίκτης), ενώ στη Football League 2, επιτρεπόταν κάθε ομάδα να έχει δύο κοινοτικούς στο ρόστερ της.
Προς τί τώρα ο λόγος να μπορεί ομάδα της Γ Εθνικής να έχει τόσους ξένους, ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει, μιας και θα είναι σημαντικός ο αριθμός των θέσεων για Έλληνες παίχτες που θα χαθούν (και) φέτος. Μετά αναρωτιούνται στην ΕΠΟ γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αυτή τη σημερινή του κατάντια.

1 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger burning-heretic είπε...

μάτι βγάζει, ποια ομάδα θα μπορεί να αγοράσει καλούς ξένους; μία είναι...

6 Ιουνίου 2013 στις 3:55 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα