Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Προκλητικό άρθρο των Τούρκων για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ "Αγιά Σοφιά"

Δεν άρεσε στους γείτονες Τούρκους η ονομασία του γηπέδου της ΑΕΚ"Αγιά Σοφιά". Η συγγραφέας Μουτλού Τονμπεκιτσί έγραψε ένα προκλητικό άρθρο, το οποίο αναδημοσιεύθηκε σε αρκετές τουρκικές ιστοσελίδες και στο οποίο ειρωνεύεται το όλο εγχείρημα.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ (η οποία κατά σύμπτωση έχει τα ίδια χρώματα με την Ιστανμπούλσπορ) παρουσίασε τα σχέδια του νέου της γηπέδου. Η εκδήλωση ήταν ό,τι τρομερότερο για έναν Τούρκο εθνικιστή. Δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα χειρότερο από αυτό.
Μόνο το όνομα είναι αρκετό, η "Αγιά Σοφία". Ναι ακριβώς έτσι. Οι εκκλησίες από την Κωνσταντινούπολη αναγκάστηκαν να φύγουν, όμως το νέο γήπεδο θα εξασφαλίζει το πνεύμα τους. Προσέξτε τώρα. Το γήπεδο εξωτερικά θα είναι όπως τα τείχη της Κωνσταντινούπολης. Τείχη σε μια πιο σύγχρονη μορφή τους. Υπήρχε μάλιστα και σλόγκαν: Αυτά τα τείχη δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Πώς. Αν έχετε το όνειρο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αυτοί έχουν εμμονή με το Βυζάντιο. Είναι το όνειρό τους. Ένα γήπεδο που θα περιτριγυρίζεται από τείχη; Ο κόσμος δεν μπορεί παρά να χαμογελάσει. Αναρωτιέμαι αν θα βάλουν και τάφρους γεμάτους με νερό».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα