Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αφιέρωμα της Ουέφα στον Αστέρα Τρίπολης

Η ομάδα-τρένο του Αστέρα Τρίπολης έγινε και θέμα από τη UEFA!  Η πρόκριση στους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης του Europa League, έφερε δημοσιότητα στην ελληνική ομάδα,μέσω του δημοσιεύματος της UEFA.
Παρατίθεται απόσπασμα: "Μέσα σε δέκα χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε από την τέταρτη κατηγορία της Ελλάδας στους ομίλους του Europa League. Η UEFA συναντά την ομάδα των τρένων.
Πήρε στον Αστέρα Τρίπολης τρεις σεζόν για να κερδίσει το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά με τρεις εντός έδρας νίκες, όλες με δύο γκολ υπέρ του, αυτό το καλοκαίρι έγινε η ένατη ελληνική ομάδα που πέρασε στους ομίλους του Europa League.
Υπήρχε μια εποχή που ο Αστέρας ήταν γνωστός σαν η «ομάδα των τρένων», καθώς η έδρα του, μετά την ίδρυσή του το 1930, δεν απείχε πολύ από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Τρίπολης.
Η αρχική του μορφή άλλαξε, καθώς στη συνέχεια επανιδρύθηκε και συγχωνεύτηκε με άλλους συλλόγους, πριν επιστρέψει ξανά στα τοπικά της Αρκαδίας το 1978. Προβιβάστηκε στην τέταρτη εθνική κατηγορία το 2003 και έμεινε για δύο χρόνια στην τρίτη κατηγορία πριν ξεκινήσει το μπαράζ ανόδων ως την κορυφαία κατηγορία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα