Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Τέρμα στους υποβιβασμούς για χρέη στη Γ Εθνική τύπου Άρη και ΑΕΚ, αλλά..από του χρόνου!Επωφελείται ο ΟΦΗ.

Στο Δ.Σ της ΕΠΟ στις 10 Ιουνίου αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση πρόταση τροποποίησης του ΚΑΠ σύμφωνα με την οποία όποια ομάδα που υποβιβάζεται ή ανέρχεται κατηγορία και επιλέγει να μην αγωνιστεί σε αυτήν αλλά στο εθνικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, δεν θα δύναται για τρία χρόνια να ανέβει κατηγορία και εφόσον ανέβει, εφόσον θέλει να αγωνιστεί με την ονομασία και το σύμβολο που είχε, ακόμα κι αν έχει αλλάξει ΑΦΜ θα πρέπει να εξοφλήσει οφειλές προς παίκτες, προπονητές και διαμεσολαβητές που είχε όταν επέλεξε να αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αλλάξει ονομασία και σύμβολο.
Επίσης συνδυαστικά με την παραπάνω πρόταση η οποία αποτελεί πρόπλασμα, αναμένεται να προβλέπονται ποινές σε φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με αυτές τις ομάδες ή με ομάδες που αποχώρησαν από τα πρωταθλήματα που αγωνίζονταν πριν αυτά ολοκληρωθούν.

Τέλος εξετάζεται όταν μια ομάδα αποφασίζει ενώ βαθμολογικά δεν έχει υποβιβαστεί, να αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική προκειμένου να σβήσει τα χρέη της αλλάζοντας ΑΦΜ να επιστρέψει στα επαγγλματικά πρωταθλήματα να μην υποβιβάζεται στη Γ’ Εθνική αλλά στο τοπικό πρωτάθλημα.
Ο νόμος θα ισχύσει για τις περιπτώσεις ομάδων που πιθανόν ακολουθήσουν αυτήν την πορεία μετά το τέλος της σεζόν 2015 – 2016. Δεν θα έχει πρόβλημα ο ΟΦΗ για φέτος λοιπόν, αλλά και ο Εργοτέλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα