Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Τσίπρας: «Πωλούν αγώνες για να επιβιώσουν για αυτό πρότεινα πρωτάθλημα 10 ομάδων»

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Sport24 Radio 103,3 αναφέρθηκε στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποκάλυψε την πρότασή του για πρωτάθλημα στα πρότυπα της Σκωτίας με 10 ομάδες σε κάθε κατηγορία, ενώ δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να αναφερθεί και στο γηπεδικό θέμα του Παναθηναϊκού, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά του Γιάννη Αλαφούζου για τις προθέσεις του αναφορικά με την «πράσινη» ΠΑΕ.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα:

Για τη βία στα γήπεδα: «Εδώ είχαν φέρει χίλια άτομα στον τελικό Κυπέλλου και πήγαν να πλακωθούν στα επίσημα. Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο δεν είναι καλή. Πέσαμε όμως σε συμπληγάδες πέτρες, σε επιχειρηματίες που θέλουν να αντλήσουν επιχειρηματική δύναμη από την ενασχόλησή τους με τον ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο θέλει αλλαγές εκ βάθρων που η φίλαθλη γνώμη δεν είναι έτοιμη να τις υιοθετήσει. Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια με τον Κοντονή που έβαζε μεγάλες ποινές. Αν δεν υπήρχε η ΕΡΤ να χρηματοδοτήσει τις ομάδες που δεν είχαν έσοδα δεν θα υπήρχε Super League. Αυτό ήθελαν κάποιοι για να έχουν ομάδες δορυφόρους».

Για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είναι κατά της αναδιάρθρωσης: «Το έκανε πιστεύω για ψηφοθηρικούς λόγους. Αν κάτσουμε και συζητήσουμε. Εγώ πρότεινα στον Βασιλειάδη την αναδιάρθρωση. Δεν πρότεινα μάλιστα 12 ομάδες, αλλά δέκα. Η λογική της εξυγίανσης ήταν η εξής. Superleague 1, Superleague 2 με δέκα ομάδες. Όπως γίνεται στην Σκωτία. Διότι εδώ έχουμε 2-3 ομάδες που παλεύουν για την κορυφή, άλλες δύο που παλεύουν για την παραμονή και οι υπόλοιπες 10 αρχίζουν και πωλούν αγώνες για να επιβιώσουν. Δύο λοιπόν κατηγορίες με 10 ομάδες για να μην μπορεί κανένας να φτιάξει καρτέλ. Καμία όμως από τις κορυφαίες ομάδες δεν δέχθηκε. Έγινε μία μεγάλη αντιπαράθεση. Στο τέλος της ημέρας τους είπαμε ότι εάν πέρσι δεν παίρναμε την απόφαση να προχωρήσουμε σήμερα δεν θα είχαμε πρωτάθλημα. Για αυτό είπαμε πάμε στους 14 και πάμε του χρόνου στους 12. Τώρα έρχεται ο πολιτικός αντίπαλος να πει αυτό που θέλουν να ακούσουν στα Γιάννενα, γιατί η αναδιάρθρωση δεν συμφέρει τον ΠΑΣ».

Για τον Βοτανικό και τις εξελίξεις που υπάρχουν: «Πιάνεις μία πονεμένη ιστορία. Η στάση και η θέση μου ως πρωθυπουργός είναι όλες οι ομάδες να αποκτήσουν γήπεδο. Η ΑΕΚ προχώρησε, ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στη νέα Τούμπα. Με τον Παναθηναϊκό ήμουν εγώ αυτός που τους κάλεσε να βρεθεί μία λύση. Ο Βοτανικός είναι ένα έτοιμο πρότζεκτ με γήπεδο μέχρι 35.000 θέσεων. Πριν από δύο χρόνια έφερα στο προσκήνιο το Γουδί. Φώναξα την ΠΑΕ, φώναξα τον Ερασιτέχνη, αλλά κανείς δεν ενδιαφερόταν. Ο Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό. Ενδιαφέρεται για την πολιτική. Τσουλάει την ομάδα χωρίς ενδιαφέρον και αυτό είναι αργός θάνατος για τον Παναθηναϊκό.

Φώναξα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος πονάει τον Παναθηναϊκό. Εκείνος είχε ως προτεραιότητα το Athens Alive. Ήταν όμως ένα πρότζεκτ που θα ήθελε χρόνο για να ωριμάσει. Τώρα βλέπω ότι υπάρχει ξανά η σκέψη για τον Βοτανικό και θεωρώ ότι δεν είναι λάθος. Μπορεί εύκολα ο Παναθηναϊκός να φτιάξει γήπεδο στον Βοτανικό 30.000-35.000 θέσεων, δεν χρειάζεται μεγαλύτερο. Η τράπεζα προφανώς και θέλει να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση. Νομίζω ότι εάν ο Ερασιτέχνης ενδιαφέρεται και μπορεί να πείσει και την ΠΑΕ είναι μία λύση».

Για την Εθνική ομάδα: «Ενώ έχουμε τόσους ποδοσφαιριστές που διαπρέπουν στα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Από τον Σάντος και μετά είναι λες και έχει πέσει κατάρα. Θεωρώ ότι ήταν λάθος η απομάκρυνση του Σάντος. Από την εποχή του Σάντος και μετά βρισκόμαστε σε χαμηλές πτήσεις».

Για το ότι η Εθνική δεν έχει έδρα: «Η εθνική θα έπρεπε να έχει έδρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Δεν θα μπορούσε να παίζει στην Τούμπα και να είναι γεμάτη. Να παίζει στο Παγκρήτιο και να είναι γεμάτο».

Για τις ποινές: «Η βασική ιδέα που είχα δεν ήταν μόνο οι αυστηρές ποινές, αλλά και οι δομικές αλλαγές. Αν δεν έχεις οικονομικά βιώσιμο πρωτάθλημα θα έχεις ομάδες που θα στήνονται στο στοίχημα και θα εξαρτώνται από τους πιο δυνατούς οικονομικά. Μία Κυβέρνηση μπορεί να έχει την πρόθεση, το θέμα είναι όμως να το θέλουν και οι ομάδες. Παλιά έβλεπες σε ντέρμπι φιλάθλους να κάθονται μαζί. Αν δεν μπορεί ένας γονιός να αφήσει το παιδί του να πάει στο γήπεδο ή να πάει μαζί του επειδή φοβάται μην του έρθει κάποιο τούβλο αυτό δεν είναι αθλητισμός».

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα