Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

"Εκτός από Ευρώπη ο Βόλος, παίζεται ο Ολυμπιακός!"

Αναδημοσιεύουμε από sport24.gr

Ποιοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα;
Οι δύο από τις πέντε ελληνικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός Βόλου -σύμφωνα με την UEFA- είναι εκτός Ευρώπης, ενώ 50%-50% θα πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή του Ολυμπιακού Πειραιώς στο Champions League. Η 7η παράγραφος του άρθρου "Admission Criteria" αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ομάδα που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με στημένα παιχνίδια, τίθεται εκτός Ευρώπης σε επίπεδο συλλόγων ή Εθνικών ομάδων.

Γιατί ο Βόλος εκτός και ο Ολυμπιακός 50%-50%;
Οι αξιωματούχοι της UEFA απλά περιμένουν την ΕΠΟ να δηλώσει την ομάδα που θα αντικαταστήσει την ομάδα της Θεσσαλίας στο Europa League. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο πρόεδρός του κρατείται από τις Αστυνομικές Αρχές, φτάνει για να μείνει εκτός διοργανώσεων. Οπως μας εκμυστηρεύτηκε αξιωματούχος της UEFA, την ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν την ενδιαφέρει αν κρατείται δικαίως ή αδίκως! Από τη στιγμή που υπάρχει η ένδειξη accused δίπλα στην ομάδα, αυτή ταυτόχρονα τίθεται εκτός.
Για τον Ολυμπιακό Πειραιώς, η UEFA προβληματίζεται... Και αυτό γιατί, ο Ολυμπιακός είναι "accused" λόγω του προέδρου του, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος όμως τυγχάνει της εκτίμησης των αξιωματούχων της UEFA. Στα υπέρ του είναι οι επενδύσεις που έχει κάνει στο ποδόσφαιρο, η οργάνωση του φιλικού για φιλανθρωπικούς σκοπούς (φίλοι Ζιντάν Ρονάλντο) και το εν γένει όνομά του στο παγκόσμιο οικονομικό status.

Ποιοι θα πάρουν την απόφαση;
Το αν το "accused" υπερισχύσει της εκτίμησης που τρέφουν κάποιοι μέσα από την UEFA προς το πρόσωπο του προέδρου του Ολυμπιακού, και οι Πρωταθλητές Ελλάδας τεθούν εκτός Champions League, θα το αποφασίσουν δύο άνθρωποι. Ο Μισέλ Πλατινί και ο Τζιάνι Ιφαντίνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα