Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Εν αναμονη του Κολινα

Λίγο πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο Μισέλ Πλατινί που συνοδευόταν από τους Σοφοκλή Πιλάβιο και Θόδωρο Θεοδωρίδη σε αίθουσα του αεροδρομίου μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου.
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι όλες οι πλευρές έδειξαν ότι υπάρχει ενότητα για την επίλυση τέτοιων θεμάτων.
Παράλληλα ο Μισέλ Πλατινί τόνισε ότι ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για το αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο έκρινε θετικά καθώς όπως είπε είναι κοντά σε όσα ζητάει η UEFA ενώ πρόσθεσε ότι υπήρξε συμφωνία για συνεργασία σε τέσσερις άξονες, την Βία,το ντόπινγκ, τη διαιτησία και τα "στημένα" παιχνίδια.
Μάλιστα επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι αν διαπιστωθεί ότι κάποιος παίκτης παίζει παράνομα στοίχημα, τότε θα φροντίσει ο ίδιος να μην παίξει ξανά ποδόσφαιρο.
Παράλληλα προανήγγειλε ότι η UEFA θα διαθέσει άνθρωπο ο οποίος θα είναι σύνδεσμος με τις ομοσπονδίες των χωρών και τη δικαιοσύνη.
Ακόμη επεσήμανε ότι στο θέμα των "στημένων" αγώνων τον πρώτο λόγο έχει σε κάθε χώρα η δικαιοσύνη και χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Τουρκίας με την Φενερμπαχτσέ λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει πρώτα η UEFA από τη δικαιοσύνη της γειτονικής χώρας καθώς διερωτήθηκε αν αποκλειόταν ο σύλλογος από τις τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στη συνέχεια η Φενερμπαχτσέ να δικαιωνόταν στα δικαστήρια τι ποσά θα έπρεπε να καταβάλει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σε αγωγές.
Εξάλλου ο Μισέλ Πλατινί προανήγγειλε την άφιξη του Πιερλουίτζι Κολίνα στην Ελλάδα ο οποίος ως μέλος σχετικής επιτροπής της UEFA για τη διαιτησία, θα έρθει στην Ελλάδα για να ερευνήσει όπως είπε τον τρόπο λειτουργίας της διαιτησίας και να προσφέρει βοήθεια με τη δική του εμπειρία.
Τέλος για το τι θεωρεί ως το χειρότερο πράγμα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού αρχικά αστειευόμενος είπε το ότι απέκλεισε η Εθνική ομάδα την αντίστοιχη της Γαλλίας στα προημιτελικά του "Euro 2004", στην συνέχεια τόνισε ότι είναι τα φαινόμενα βίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα