Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πιθανές ισοβαθμίες και σενάρια στην ουρά της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ στη μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού, με 2 αγωνιστικές να απομένουν...

Δύο αγωνιστικές απέμειναν για το τέλος του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και η μάχη στην ουρά έχει φουντώσει...Και αν την περασμένη εβδομάδα όλοι θεωρούσαν πως η τριάδα των ομάδων που θα υποβιβαστούν ήταν δεδομένη, η μεγάλη νίκη της Κέρκυρας μέσα στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού ανέτρεψε τα δεδομένα...!Εξάλλου ούτε ο Παναιτωλικός φαίνεται να έχει πει την τελευταία του λέξη, όσο και αν η μοίρα του πια δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιον...

Έτσι έξι ομάδες (Πανιώνιος, Σκόντα Ξάνθη, Λεβαδειακός, Εργοτέλης, Κέρκυρα και Παναιτωλικός) θα παλέψουν τις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να αποφύγουν τις δύο θέσεις που οδηγούν στη Β' Εθνική ακολουθώντας τη Δόξα Δράμας...

Οι ισοβαθμίες μεταξύ των ομάδων στο τέλος της 34ης αγωνιστικής είναι ιδιαίτερα πιθανές και ας δούμε παρακάτω όλα τα πιθανά σενάρια:

-Τριπλή ισοβαθμία Παναιτωλικού, Κέρκυρας και Εργοτέλη στους 31 βαθμούς: Ο Παναιτωλικός είναι από πάνω σε οποιαδήποτε ισοβαθμία τόσο με Κέρκυρα(2-3 κέρδισε στην Κέρκυρα και 1-1 στο Αγρίνιο)όσο και με Εργοτέλη(2-0 νίκησε στο Αγρίνιο και 0-0 στην Κρήτη).
-Ισοβαθμία Κέρκυρας και Εργοτέλη στους 31 βαθμούς: Και οι δύο ομάδες έχουν κάνει από μια νίκη στην έδρα τους (2-1 και 1-0), οπότε πάμε σε διαδικασία μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία.
-Ισοβαθμία Εργοτέλη, Πανωνίου στους 33 βαθμούς: Έχουν αβαντάζ οι Κρητικοί καθώς νίκησαν 1-0 στην Κρήτη ενώ απέσπασαν 2-2 στη Ν.Σμύρνη.
-Ισοβαθμία Εργοτέλη, Ξάνθης στους 33 βαθμούς: Αυτό το σενάριο θα συμβεί θεωρητικά μόνο σε νίκη του Εργοτέλη μέσα στη Σκόντα τελευταία αγωνιστική στα Πηγάδια, οπότε η ισοβαθμία θα κριθεί στη διαφορά των τερμάτων που θα έχει κερδίσει ο Εργοτέλης.Υπενθυμίζουμε πως η Ξάνθη είχε αποδράσει με νίκη μέσα στο Παγκρήτιο με 1-2.
-Τριπλή Ισοβαθμία Εργοτέλη,Σκόντα Ξάνθης, Πανωνίου στους 33 βαθμούς: Αυτό το σενάριο μπορεί να συμβεί θεωρητικά μόνο με ισοπαλία στο παιχνίδι Σκόντα Ξάνθης-Πανιωνίου, και νίκη του Εργοτέλη μέσα στην Ξάνθη την τελευταία αγωνιστική. Σε αυτή την περίπτωση ευνοούνται Ξάνθη και Εργοτέλης, σε βάρος του Πανιωνίου
-Ισοβαθμία Ξάνθης, Πανιωνίου στους 33 βαθμούς: Δεδομένου πως για να συμβεί αυτό το σενάριο πρέπει Πανιώνιος και Σκόντα Ξάνθη να έρθουν ισόπαλοι στο μεταξύ τους παιχνίδι, τότε ευνοείται η Ξάνθη, που έχει κερδίσει την ομάδα της Ν.Σμύρνης με 1-0 μέσα στα Πηγάδια.
-Ισοβαθμία Κέρκυρας, Λεβαδειακού στους 34 βαθμούς: Πάμε σε αγώνα μπαράζ (4-3 στη Λεβαδειά, 3-2 στην Κέρκυρα)
-Τριπλή ισοβαθμία Κέρκυρας, Λεβαδειακού, Πανιωνίου στους 34 βαθμούς: Υπερτερεί ο Πανιώνιος, καθώς έχει 3 νικες και μία ισοπαλία έναντι των αντιπάλων του, ενώ δεύτερος στην ειδική βαθμολογία των τριών ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια, μένει ο Λεβαδειακός και τελευταία η Κέρκυρα η οποία υποβιβάζεται.
-Τριπλή ισοβαθμία Κέρκυρας, Λεβαδειακού, Ξάνθης στους 34 βαθμούς: Στην περίπτωση αυτή ευνοείται ο Λεβαδειακός με 7 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία των τριών με 7 βαθμούς, δεύτερη η Κέρκυρα με 6 βαθμούς, ενώ η Σκόντα υποβιβάζεται με 4 βαθμούς.
-Τετραπλή ισοβαθμία Κέρκυρας, Λεβαδειακού, Ξάνθης και Πανιωνίου στους 34 βαθμούς: Σε αυτή την περίπτωση η ειδική βαθμολογία των τεσσάρων ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι η εξής:Πανιώνιος 11, Λεβαδειακός 8, Ξάνθη 8, Κέρκυρα 6, οπότε υποβιβάζονται οι Φαίακες.

Πολλά τα σενάρια λοιπόν και οι ομάδες που κινδυνεύουν θα περάσουν δύσκολο Πάσχα με τα κομπιουτεράκια και τους υπολογισμούς...Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές φυσικά αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα