Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Στημένα στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από ασιατικό κύκλωμα!

Μεγάλο σκάνδαλο ήρθε στο φως σχετικά με στημένα παιχνίδια τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και σε μεγάλα ευρωπαίκά πρωταθλήματα, μιας και η Europol εξάρθρωσε και συνέλαβε μέλη συμμορίας που έστηνε αγώνες!
Η πλειονότητα των 380 και πλέον αγώνων που μπήκαν στο στόχαστρο της Europol και του συστήματος monitoring της UEFA αφορούσαν παιχνίδια των κορυφαίων πρωταθλημάτων, αλλά και κάποια του Τσάμπιονς Λιγκ και προκριματικών μουντιάλ και euro και η ευρωαστυνομία προχώρησε στη σύλληψη μελών του κυκλώματος που έχει έδρα στην Ασία.
Πιστεύεται, μάλιστα, πως εμπλοκή στο σκάνδαλο έχουν περισσότερα από 400 άτομα  με κομβικούς ρόλους στο παιχνίδι (παράγοντες, διαιτητές, παίκτες κ.α.). Οπως έγινε γνωστό έχουν δοθεί για να στηθεί αγώνας μέχρι και ποσά ύψους 140 χιλιάδων ευρώ. Το κύκλωμα αφού καθόριζε την έκβαση ενός αγώνα, στη συνέχεια ποντάριζε μέχρι και 15-20 χιλιάδες ευρώ στο επιθυμητό σημείο ή, σκορ και αποκόμιζε κέρδη.
Η έρευνα αποκάλυψε ένα ποσό κατάτι μικρότερο από 10 εκάτ. ευρώ (9 εκάτ. λίρες Αγγλίας) από στοιχηματικά κέρδη και περίπου 2,5 εκάτ. ευρώ για δωροδοκία σε παίκτες και διαιτητές, με τις προσαγωγές να έχουν ήδη ξεκινήσει!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα