Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Δύο όμιλοι στη Β Εθνική, εκτός..απροόπτου!

Ειδήσεις έβγλακε το ΔΣ της πρώην ΕΠΑΕ όσον αφορά τον καταρτισμό της ερχόμενης Β Εθνικής κατηγορίας.
Μετά την αποχώρηση της ΑΕΛ, την απόφαση της ΑΕΚ να συμμετάσχει στην Γ΄Εθνική και την συγχώνευση της Κέρκυρας, οι ομάδες από 28 μειώθηκαν σε 25. Αν οι ομάδες γίνουν 24 (υποψήφιος ο Πανσερραϊκός προς αποχώρηση), τότε το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με δύο ομίλους των 12 ομάδων, ή με 12 ο Νότιος όμιλος και με 13 ο Βόρειος όμιλος (αν ο Πανσερραϊκός κατέβει κανονικά).τΣτο σενάριο αυτό, την άνοδο θα εξασφαλίσουν οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες και η τρίτη θα προκύψει από αγώνα μπαράζ.
Σε περίπτωση που μείνουν λιγότερες από 22 ομάδες τότε θα γίνει ένας όμιλος!

Επίσης διεξήχθη ψηφοφορία διεξήχθη για το αν δέχονται οι ΠΑΕ άλλες τρεις ομάδες από την Γ' Εθνική, ώστε να συμπληρωθούν οι δύο ομίλοι. Στην ψηφοφορία 23 ΠΑΕ ψήφισαν "όχι" στην συμμετοχή ομάδων από την Γ' Εθνική και δύο ψήφισαν "ναι". Αυτές που δέχτηκαν να συμμετέχουν ομάδες από την Γ' Εθνική ήταν ο Βύζαντας και ο Φωκικός.
Στην συνεδρίαση έδωσαν το "παρών" οι διοικήσεις των ΠΑΕ Πανηλειακός, Ζάκυνθος και Βατανιακός, οι οποίες αποφάσισαν να προσβάλουν την απόφαση της Football League στην ΕΠΟ. Η ΕΠΟ άλλωστε θα είναι και αυτή που θα πάρει την τελική απόφαση.
Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: «Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε δύο (2) ομίλους με τις 25 ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή, σε περίπτωση δε που εντέλει ο αριθμός των ομάδων δεν καταστεί εφικτό να ξεπεράσει τις 22 , τότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σ ένα όμιλο».


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα