Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Οδηγίες της ΕΠΟ για τα στημένα σε 5 γλώσσες πλην ελληνικών..!

Ωραίο και αυτό. Όπως αναφέρει το soccerplus.gr, αν υπάρχει μια εθνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία που παρέχει οδηγίες για την καταπολέμηση των «στημένων αγώνων» σε πέντε διαφορετικές γλώσσες, χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνεται η δική της επίσημη γλώσσα, αυτή είναι η ΕΠΟ.
Στις 7 Φεβρουαρίου 2014, περίπου πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων στην Ελλάδα και τρία χρόνια έπειτα από τις καταδικαστικές αποφάσεις των δικών της οργάνων σε ΠΑΕ και φυσικά πρόσωπα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «αναγκάστηκε» να πάρει μέροςστην παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης για τους χειραγωγημένους αγώνες - τον  «νούμερο 1» εχθρό του αθλήματος κατά τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί.
Στο πλαίσιο αυτό  ανέβασε στην επίσημη ιστοσελίδα της ειδική μόνιμη ενότητα με τίτλo"Ακεραιότητα vs διαφθοράς".
Όπως ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους το συνοδευτικό κείμενο πρόκειται για μια σειρά από ηλεκτρονικές εκπαιδευτικές ενότητες με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου των χειραγωγημένων αγώνων που δημιούργησαν η Interpol και η FIFA και αφορά ποδοσφαιριστές κάτω των 19 ετών, ποδοσφαιριστές άνω των 19 ετών, διαιτητές και προπονητές.
«Το υλικό προσφέρεται αρχικά σε πέντε γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και αραβικά), ενώ αναμένεται σύντομα η απόδοσή του στην ελληνική γλώσσα», καταλήγει το κείμενο της ΕΠΟ.
Ωστόσο μέχρι σήμερα, επτά μήνες μετά την αρχική δημοσίευση, το υλικό παραμένει αμετάφραστο.
Με άλλα λόγια η ΕΠΟ παρέχει επιμόρφωση στο θέμα των «στημένων» σε όσους γνωρίζουν Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά ακόμα και… Αραβικά, αλλά αποκλείει όσους γνωρίζουν μόνο τη δική της επίσημη γλώσσα (βλ. αρ. 4 καταστατικού ΕΠΟ) που είναι τα Ελληνικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα