Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Κινδυνεύει και ο Ολυμπιακός από το κατηγορητήριο του Ολυμπιακός-Βέροια!

Εμπλέκει και τον Ολυμπιακό το κατηγορητήριο του ανακριτή διαφθοράς για το Ολυμπιακός-Βέροια. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται για δωροδοκία-δωροληψία και αλλοίωση αποτελέσματος του αγώνα Ολυμπιακού-Βέροιας (3-0) που διεξήχθη στις 6 Ιανουαρίου 2013.

H "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ" αποκάλυψε ότι ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης στο κατηγορητήριο αναφέρει ότι "οι πρόεδροι των δύο ομάδων συμφώνησαν με αθέμιτες ενέργειες να διαμορφώσουν το τελικό σκορ του αγώνα, ο οποίος περιλαμβανόταν σε στοιχηματικές διοργανώσεις και με τις πράξεις τους πέτυχαν τον σκοπό που επεδίωκαν".

Χαεακτηριστικά υπογραμμίζει: "O πρόεδρος της ΠΑΕ Βεροια Γέωργιος Αρβανιτίδης, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, πάντω; πριν τις 6/1/2013, ημερομηνία διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια, συμφώνησε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος του ως άνω αγώνα, ήτοι να λήξει με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, πλην όμως η γηπεδούχος ομάδα και παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Βέροιας ήταν αποδυναμωμένη λόγω απουσίας παικτών που εξέτιαν ποινές από κάρτες, δεν είχε καλή απόδοση, με αποτέλεσμα το ημίχρονο του αγώνα να λήξει ισόπαλο 0-0".

Μετά την αποκάλυψη του κατηγορητηρίου ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κ.Πετρόπουλος που είχε ασκήσει μόλις χθες πειθαρχική δίωξη κατά Βέροιας-Αρβανιτίδη, οφείλει να σκήσει αυτονοήτως δίωξη και κτά Ολυμπιακού-Μαρινάκη.

Η εκπομπή αποκάλυψε και πραγματογνωμοσύνη για τον στοιχηματισμό του συγκεκριμένου αγώνα, η οποία έχει τον χαρακτήρα ένορκης κατάθεσης στον ανακριτή. Το ματς έκανε τζίρο εκτός ΟΠΑΠ 521.379 ευρώ και θεωρείται στοιχηματικά ύποπτο, καθώς παρατηρήθηκε έντονος στοιχηματισμός στο over μετά το 60΄και ενώ ο Ολυμπιακός προηγείτο με 1-0.

Επίσης στην εκπομπή διαβάστηκαν οι πλήρεις ένορκες καταθέσεις του Νίκου Γεωργέα και του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας και νυν της ΑΕΚ κατέθεσε ότι "είπα στο ημίχρονο: "Δεν κάθομαι να φάω 3 γκολ", όττ "παίκτης του Ολυμπιακού μου είπε "καταλάβαμε" και ότι "το σκορ παίχτηκε στο στοίχημα- Είπαν στους Ολυμπιακούς να σταματήσουν στα 3 γκολ" Ο πρώην προπονητής της Βέροιας και νυν του Άρη κατέθεσε ότι "ήταν εντολή Αρβανιτίδη στο ημίχρονο να χάσουμε 3-0" και ότι "ο Αρβανιτίδης μου είπε να μην στενοχωριέμαι και ότι όλα θα πάνε καλά"!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα