Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Αφιέρωμα ιταλικού περιοδικού για το ελληνικό ποδόσφαιρο:"Απάτη, βία, αποτυχίες, ανύπαρκτοι θεατές, κρίση στην εθνική ομάδα και άλλα δεινά!"

Απόσπασμα από το άρθρο του Κριστόφορο Σπινέλα στο περιοδικό Undici:
"Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στην δίνη μιας αβύσσου: απάτη, βία, αποτυχίες, ανύπαρκτοι θεατές, κρίση στην εθνική ομάδα, αναβολή κυπέλλου. Πώς φτάσαμε ως εδώ;
«Ενας χρόνος εδώ, ισούται με 10 σε κάποια άλλη ομάδα», γρυλίζει με τα κακοποιημένα του αγγλικά ο Τζενάρο Γκατούζο ο οποίος διευκρινίζει: «100% μαλακία! Όλα σκατά!». Οι πρώτες φήμες περί αποχώρησης του από τον ευρισκόμενο σε ελεύθερη πτώση ΟΦΗ Κρήτης είχαν ήδη εμφανιστεί στις εφημερίδες, για μία ομάδα που δεν ήταν σε θέση να πληρώσει τους μισθούς σε παίκτες και προπονητικό επιτελείο.
Εκατό μέρες μετά από αυτή την επώδυνη συνέντευξη τύπου, στην οποία πρόβλεψε την μοίρα του συλλόγου και σκιαγράφησε όλα τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο παλιός μέσος της Μίλαν έφυγε μόνιμα από τον πάγκο του συλλόγου. Η προβληματική και απογοητευτική του εμπειρία στην Παλέρμο θα πρέπει να του φάνηκε σαν μία ξέγνοιαστη μαθητεία χωρίς σκοτούρες μπροστά σε αυτό. Ακόμα κι ο Τσαμπαρίνι έμοιαζε με ένα συνηθισμένο πρόεδρο.
Ηταν 21 Σεπτεμβρίου 2014 και τότε και οι 18 ομάδες που αγωνίζονταν στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου συνέχιζαν να εμφανίζονται κανονικά στα γήπεδα.
Ενα μήνα αργότερα η Νίκη Βόλου, μία ομάδα που επέστεψε στην Α’ κατηγορία μετά από περίπου μισό αιώνα, δεν ήταν σε θέση ούτε καν να ξεκινήσει ένα παιχνίδι του ελληνικού κυπέλλου απέναντι στην Ζάκυνθο, επειδή ήταν ανήμπορη να πληρώσει τους διαιτητές: 3.600 ευρώ. Η δυσωδία της αποτυχίας για την ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο αρχίζει να γίνεται εντονότερη.
Κοιτώντας γύρω διαπιστώνεις ότι το πρόβλημα δεν είναι ισορροπημένο και δεν περιορίζεται μόνο στις μικρές ομάδες. Ο ιός επωάστηκε για καιρό και η ασθένεια εξαπλώθηκε, όταν η οικονομική κρίση χτυπά την πραγματική οικονομία της χώρας. Πολύ πριν από τον Τσίπρα, τουλάχιστον μερικά χρόνια πιο πριν, το ελληνικό ποδόσφαιρο έδειξε ότι έχει αρχίζει να έχει μολυσμένες πληγές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα