Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

FIFA: Οι διαιτητές θα αποφασίζουν με τη βοήθεια του βίντεο!

Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των Αυστραλία, Βραζιλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ολλανδία και ΗΠΑ είναι οι πρώτες που συμφώνησαν με το IFAB και τη FIFA, προκειμένου να εφαρμόσουν σε διοργανώσεις τους τη βίντεο τεχνολογία γνωστή (VARs).
Εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία η δοκιμή στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων στην Ιαπωνία το 2016, τότε το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB), θα επιτρέψει στις προαναφερθέντες ομοσπονδίες να εφαρμόσουν πειραματικά την τεχνολογία VAR και στις δικές τους διοργανώσεις.
Η δοκιμαστική λειτουργία έχει σκοπό την εξοικείωση των διαιτητών, με την εν λόγω τεχνολογία, η οποία δεν θα επεμβαίνει σε σαφή περιστατικά. Ωστόσο, σε περιπτώσεις που απαιτείται η VARs θα δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες στον διαιτητή προκειμένου να αποφασίζει ορθά (για κάρτες, πέναλτι, κατακύρωση γκολ κτλ.).
Η πειραματική εφαρμογή της τεχνολογίας βίντεο αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2017 πάντα με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν επιτυχώς όλες οι προετοιμασίες. Ωστόσο, το IFAB και η FIFA θα αρχίσουν να την εισάγουν σε επιλεγμένα φιλικά παιχνίδια ή διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στην Ιαπωνία, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με σκοπό να γίνουν οι αναγκαίες βελτιώσεις και να καταστεί απόλυτα λειτουργική προς χρήση.
Σημειώνεται ότι η VARs αναμένεται να δοκιμαστεί σε πρώτη φάση στην Μπουντεσλίγκα, στο Λιγκ Καπ, στο Κύπελλο και στο Σούπερ Καπ της Πορτογαλίας, στο MLS, στην επαγγελματική κατηγορία της Αυστραλίας και σε διάφορες διοργανώσεις μικρότερου βεληνεκούς σε Βραζιλία και Ολλανδία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα