Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Επτά οι "σίγουρα στημένοι"αγώνες για το σκάνδαλο Κοριόπολις.

Ξεκίνησε την Τρίτη (5/12) η διαδικασία των προτάσεων της εισαγγελέως για την υπόθεση του «μεγάλου Κοριόπολις» που περιλαμβάνει 84 κατηγορούμενους.
Η εισαγγελέας αρχικά πρότεινε να φύγει από τις κατηγορίες η σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διότι όπως είπε δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι συνέστησαν εγκληματική οργάνωση που κατευθυνόταν στην επίτευξη κοινού σκοπού. Ουδείς μάρτυρας κατέθεσε κάτι σχετικό ή προέκυψε από τα έγγραφα που αναγνώστηκαν, αλλά ούτε από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν.
Στη συνέχεια η εισαγγελέας αναφέρθηκε στο αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος και της δωροδοκίας-δωροληψίας, όπου βάσει της πρότασής της προέκυψαν επτά χειραγωγημένοι αγώνες.
Οι αγώνες που θεωρεί χειραγωγημένους είναι οι εξής:
Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-1, 27/2/2011, Super League.
Η χειραγώγηση προκύπτει από συνομιλία Μπέου – Μπάκου σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα. Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Μπέος, Μπάκος, Γ. Μποροβήλος.
Ηλιούπολη – Λεβαδειακός 2-4, 21/3/2011, Football League.
Η χειραγώγηση προκύπτει από την κατάθεση του Κούγια ότι είναι το πιο διεφθαρμένο παιχνίδι, την ανάλυση της Betfair και της UEFA και από τηλεφωνική συνομιλία. Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Τσακογιάννης, Κομπότης, Χάλκος, Νικολόπουλος.
Εθνικός Αστέρας – Ηλιούπολη, 1-2, 10/4/2011, Football League.
Κρίθηκε χειραγωγημένος από τη Εφέσεων της ΕΠΟ, την έκθεση της UEFA και τη συνομιλία Τσακογιάννη – Παντέλη. Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Τσακογιάννης, Χάλκος, Παντελης, Ν. Παπαδόπουλος, Αδαμίδης.
Απόλλων Καλαμαριάς – Αχιλλέας Τριανδίας 3-1, Γ’ Εθνική.
Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Ζαβαντίας, Αντωνιάδης.
Διαγόρας – Ατρόμητος 0-1, 3/2/2011, Κύπελλο.
Προκύπτει από τη φραγή που έβαλε ο ΟΠΑΠ στο παιχνίδι, τις τηλεφωνικές συνομιλίες και την έκθεση της UEFA. Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Ζαβαντίας, Ρουτζιέρης, Πουλόπουλος, Τσεκερίδης, Γεωρτσιάκος, Ταμπάσης.
Διαγόρας – Πιερικός 3-0, 19/3/2011, Football League.
Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Ζαβαντίας, Δήμου.
ΠΑΣ Γιάννινα – Διαγόρας 5-0, 28/3/2011, Football League.
Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Σιδηρόπουλος, Τσεκερίδης.
Οι υπόλοιποι αγώνες δεν κρίθηκαν από την εισαγγελία χειραγωγημένοι λόγω έλλειψης στοιχείων.

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα