Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Βασιλειάδης:"Μονόδρομος η μείωση των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ από 16 σε 12"

Μονόδρομο θεωρεί ο Υπουργός Αθλητισμού την αναδιάρθρωση και τη μείωση των ομάδων της Σούπερ Λίγκα σύμφωνα με δηλώσεις του:
"Για μας το ζητούμενο είναι το πρωτάθλημα των 12 ομάδων και των δύο επαγγελματικών κατηγοριών. Δημιουργήσαμε μια πρόταση που μπορούσαμε να στηρίξουμε θεσμικά και οικονομικά. Όλοι θα κριθούμε από τις πράξεις μας. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2019-20), τρεις εθνικές κατηγορίες και δώδεκα ομάδες στη μεγάλη κατηγορία, δύο επαγγελματικές και μία ημιεπαγγελματική. Είναι θέμα του ποδοσφαίρου", ανέφερε αρχικά ο Γ. Βασιλειάδης.
Ενώ για το αν περίμενε διαφορετικό αποτέλεσμα από τη συνάντηση, δήλωσε: «Δεν θα το έθετα έτσι. Ήρθα να κάνω μια πρόταση. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο καλείται να αποφασίσει. Αν γίνει δεκτή η πρόταση υπάρχει δεδομένος δρόμος για την επόμενη πενταετία. Η άποψή μας είναι ότι δεν σηκώνει η ελληνική οικονομική ζωή και η ποδοσφαιρική οικονομία τόσες πολλές ανώνυμες εταιρείες. Για να μην έχουμε περίεργα φαινόμενα με ομάδες να φεύγουν στα μέσα της σεζόν, πιστεύουμε πως η μείωση των ομάδων είναι αναγκαία, όπως προκύπτει και από τις μελέτες των ομάδων. Είναι μονόδρομος.
Ένα τέτοιο πλάνο που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και για 24 ομάδες είναι η λύση. Δεν θα καταστρέφονται οι μικρότερες κατηγορίες και δεν θα είναι σε απόλυτα μειονεκτική θέση όποιος ανεβαίνει από τη μια κατηγορία στην άλλη. Είναι μια ρεαλιστική πρόταση, πολύ δύσκολη αλλά ρεαλιστική. Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για να έχουμε ένα πενταετές σταθερό πλάνο. Το ποδόσφαιρο πρέπει να αποφασίσει ποιος είναι ο δικαιότερος τρόπος για να φτάσουμε στο σημείο».

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα