Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ο Οζίλ ανακοίνωσε το «τέλος» από την Εθνική Γερμανίας καταγγέλλοντας ρατσιστική συμπεριφορά

O Μεσούτ Οζίλ τοποθετήθηκε για την πολυσυζητημένη φωτογραφία του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την οποία δέχθηκε σφοδρή κριτική στη Γερμανία.

Ο διεθνής άσος της Αρσεναλ, μαζί με τον επίσης τουρκικής καταγωγής Ιλκάι Γκιντογάν, συναντήθηκαν και φωτογραφήθηκαν με τον Τούρκο Πρόεδρο τον Μάιο, εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία. Ο Οζίλ, ο οποίος δεν είχε τοποθετηθεί δημόσια ως τώρα για το ζήτημα, προχώρησε σήμερα σε μία ανάρτηση στο twitter, στην οποία επισημαίνει ότι η ενέργειά του δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα, αλλά ήταν μία κίνηση σεβασμού προς τη χώρα από την οποία κατάγεται.

«Για μένα, η φωτογραφία μου με τον Πρόεδρο Ερντογάν δεν είχε σχέση με την πολιτική ή τις εκλογές, αλλά με το σεβασμό μου προς το ανώτατο αξίωμα της πατρίδας της οικογένειάς μου», αναφέρει ο διεθνής Γερμανός μέσος και προσθέτει: «Εχω δύο καρδιές, μία γερμανική και μία τουρκική». Παράλληλα, χαρακτηρίζει απαράδεκτους όσους συσχετίζουν την καταγωγή του ή την επίμαχη φωτογραφία με την κακή παρουσία της «νατσιονάλμανσαφτ» στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Λίγο αργότερα ο άσος της Αρσεναλ γνωστοποίησε μέσω των λογαριασμών του στα social media ότι δεν θα ξαναφορέσει τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας, υποστηρίζοντας πως ένιωσε ανεπιθύμητος στα «πάντσερ» μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε για τη φωτογραφία με τον Ερντογάν. Εφτασε μάλιστα σε σημείο να καταγγείλει ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του στη μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε..

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα