Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ανδριανός:"Η ΕΠΟ δεν έχει...φορολογική ενημερότητα!"

Γελάει ο κόσμος...Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία διαφυλάσσει το ορθό και το δίκαιο του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει σταθεί αμείλικτη στο παρελθόν σε περιπτώσεις έλλειψης φορολογικών ενημεροτήτων ομάδων, υποβιβάζοντας μάλιστα πολλές από αυτές (Ηρακλής, Εθνικός, Ιωνικπός, Καρδίτσα κλπ), δεν έχει φορολογική ενημερότητα...η ίδια!
Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος με επιστολή του αποκάλυψε πως εξαιτίας ασυνέπειας της ΕΠΟ δεν μπορούν να εκταμιευτούν από τη Πολιτεία το περίπου 1,4 εκατ. ευρώ της κρατικής επιχορήγησης προς τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία. Και αυτό, διότι, όπως αποκαλύπτει ο Ανδριανός η ΕΠΟ δεν έχει φορολογική ενημερότητα επειδή οφείλει περισσότερα από 800.000 ευρώ στα ταμεία ασφάλισης των αστυνομικών (προφανώς για τη φύλαξη και την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στα γήπεδα).
Αναλυτικά, η σχετική επιστολή του Ανδριανού προς την ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Πληροφορήθηκα ότι λόγω οφειλών της ΕΠΟ σε ταμεία ασφάλισης αστυνομικών οι οποίες υπερβαίνουν τις 800.000 ευρώ και της συνεπακόλουθης αδυναμίας της Ομοσπονδίας να λάβει φορολογική ενημερότητα, παρουσιάστηκε πρόβλημα στην εκταμίευση και διάθεση των χρημάτων της κρατικής επιχορήγησης στα Σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ.
Κατόπιν αυτού, παρακαλώ να με ενημερώσετε εγγράφως ως προς τους λόγους για τους οποίους δεν έχει γίνει η εκταμίευση των χρημάτων καθώς και ως προς τις ενέργειες που θα αναλάβετε για την επίλυση του προβλήματος, δεδομένου του κινδύνου να χαθεί το επιχορηγούμενο ποσό, εν μέσω μάλιστα της τρέχουσας συγκυρίας που καθιστά αδιανόητη την απώλεια κάθε επιχορήγησης προς τον αθλητισμό και ιδιαίτερα προς τα Σωματεία που αποτελούν τα κύτταρά του».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα