Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Χείρα βοηθείας από ΑΕΚ σε ΠΑΟ με αίτημα αλλαγής της ποινής του υποβιβασμού!

Aφού η επινόηση της ηγεσίας της Super League περί εισαγωγής του «άρθρου 57» της UEFA στον κανονισμό αδειοδότησης της ΕΠΟ αποδείχθηκε φενάκη, η μόνη λύση για αποφυγή του υποβιβασμού λόγω μη αδειοδότησης των ομάδων του πρωταθλήματος και ιδιαιτέρως του Παναθηναϊκού, ο οποίος εμφανίζεται να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι η αλλαγή της ποινής.

Το θέμα αυτό, ζητώντας να αλλάξει η προβλεπόμενη ποινή του υποβιβασμού φέρνει στο ΔΣ της Super League που θα γίνει τη Δευτέρα 26/3 η ΑΕΚ προσφέροντας χείρα βοηθείας στον Παναθηναϊκό.

Με επιστολή που έστειλε στη Super League η ΑΕΚ υποστηρίζει ότι λόγω της αποχώρησης της NOVA από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ερχόμενης περιόδου διαμορφώνεται μια νέα δύσκολη κατάσταση για τις ΠΑΕ, που ενδεχομένως δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αδειοδότησης.

Eπικαλείται «δυσμενεις συνθήκες» και «αλληλεγγύη» για τις ΠΑΕ που είτε δεν έχουν εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο είτε έχουν ως κύρια έσοδα αυτά που προκύπτουν από τη σύμβαση με τη NOVA.

Για να περάσει αυτή η απόφαση από το ΔΣ χρειάζεται να ψηφιστεί από τα 3/4 των ΠΑΕ που θα είναι παρούσες.

O Παναθηναϊκός, εκτός από τη στήριξη της ΑΕΚ ποντάρει και σε αυτήν του Ολυμπιακού. Η στάση του ΠΑΟΚ είναι αυτή τη στιγμή άγνωστη, ενώ η Ξάνθη μέσω Πανόπουλου εμφανίζεται να είναι αντίθετη.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται μέχρι σήμερα δεν είναι ενθαρρυντικές καθώς εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 12 ομάδων, σε σύνολο 16, που θα ψηφίσουν την αλλαγή της ποινής.

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα