Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Η λίστα με τους αγώνες από το 2011 έως το 2015 στη Σούπερ Λίγκα με χειραγωγημένη διαιτησία!

Ιδού οι αγώνες που η διαιτησία είχε επηρεάσει καθοριστικά το αποτέλεσμα!
Ο εισαγγελέας Δασκαλόπουλος, στην πρότασή του για την «εγκληματική οργάνωση» στο Συμβούλιο Εφετών, περιγράφει αναλυτικά ποιοι αγώνες από τη σεζόν 2011/12 μέχρι και τη σεζόν 2014/15 «επηρεάστηκαν» από την «εγκληματική οργάνωση» και ποιες ομάδες ευνοήθηκαν.
Τους επίμαχους αγώνες που παρατίθενται παρακάτω, διηύθυναν κατόπιν υπόδειξης κατηγορουμένων για την «εγκληματική οργάνωση» έξι διαιτητές, εκ των οποίων οι τρεις τελευταίοι κατηγορούμενοι όντες, διατηρούνται από τον Γ. Γκιρτζίκη, σα να μη συμβαίνει τίποτα στον πίνακα διαιτητών της Super League. Πρόκειται για τους Ιωαννίδη, Κάμπαξη, Αμπάρκιολη, Δημητρόπουλο, Γιάχο και Σπάθα, που ο εισαγγελέας Δασκαλόπουλος παραπέμπει άπαντες σε δίκη.
Ακολουθούν οι αγώνες στους οποίους η διαιτησία ήταν, κατά τον εισαγγελέα εφετών, «κατ’ εντολή» και οι ομάδες που ευνοήθηκαν, όπως περιγράφονται στην πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών.
2011/12
Στους αγώνες για τα play-off της Football League, όπου έγιναν οι αναμετρήσεις Παναχαϊκή – Πλατανιάς, Πλατανιάς – Παναχαϊκή και Καλλιθέα – Παναχαϊκή, ορίστηκαν διαιτητές κατόπιν υπόδειξης του Ευάγγελου Μαρινάκη προκειμένου να ευνοηθεί η ομάδα του Πλατανιά, η οποία πέτυχε την άνοδο στην Super League σε βάρος της Παναχαϊκής.
2012/13
Για το πρωτάθλημα της Super League, στον αγώνα Βέροια – Κέρκυρα 2-0, ορίστηκε διαιτητής κατόπιν υπόδειξης του προέδρου της Βέροιας, Γιώργου Αρβανιτίδη, ώστε να ευνοηθεί η γηπεδούχους ομάδα και να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Για το Κύπελλο στους αγώνες Παναχαϊκή – Ολυμπιακός 1-1 και Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 1-3, ορίστηκαν διαιτητές κατόπιν υπόδειξης του Ευάγγελου Μαρινάκη για να ευνοηθεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος προχώρησε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και κατέκτησε το τρόπαιο.
2013/14
Για το πρωτάθλημα, στους αγώνες Απόλλων – Πανιώνιος 1-2, Ξάνθη – Παναθηναϊκός 3-1 και Λεβαδειακός – Παναιτωλικός 2-1, ορίστηκαν διαιτητές κατόπιν υπόδειξης του προέδρου του Λεβαδειακού Ιωάννη Κομπότη, ώστε να ευνοηθούν οι ομάδες του Λεβαδειακού, του Πανιωνίου και της Ξάνθης και να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στη Super League, σε βάρος του Απόλλων που υποβιβάστηκε.
2014/15
Για το πρωτάθλημα στα παιχνίδια Βέροια – ΟΦΗ 4-1 και Εργοτέλης – Καλλονή 3-3 ευνοήθηκαν σύμφωνα με τον εισαγγελέα Δασκαλόπουλο οι ομάδες της Βέροιας και της Καλλονής. Επίσης στα παιχνίδια ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-3, Βέροια – Ολυμπιακός 0-2 και Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-0, ορίστηκαν διαιτητές κατόπιν υπόδειξης του Ευάγγελου Μαρινάκη προκειμένου να ευνοηθεί η ομάδα του Ολυμπιακού και να χάσει βαθμούς ο Παναθηναϊκός, ώστε στο τέλος ο Ολυμπιακός να κερδίσει το πρωτάθλημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα